Aloitin tämän kirjablogin pidon vuosi sitten, joulukuussa 2012. Jokainen voi itse nähdä, miten paljon juttuja ja millaisessa aikataulussa olen saanut aikaiseksi. Mutta juttujen takana on tilastoja, joissa voi olla niissäkin jotain mielenkiintoista.
Varsin pian blogin aloittamisen jälkeen tajusin, että juttujen ns. iäisyysluonteesta huolimatta lukijat haluavat nähdä, mitä uutta on tarjolla. Niinpä joka kerta, kun uusi annos oli esillä, kävijämäärä hetkellisesti kasvoi. Näinhän sitä internetissä eletään: harva hakee jotain vanhaa, useimmat katsovat, onko jotain uutta. Jos ei ole, ei kiinnostuta.
Vuoden aikana blogissa oli lähes 4 000 käyntiä. Se ei ole paljon, mutta hyvä alku. Eri juttujen kesken lukijat olivat varsin demokraattisia; vain yksi oli yli muiden. Tämä yksi oli etusivulla oleva juttu Turkka Aaltosen ruokakirjoista. Sen kävi katsomassa noin kolme prosenttia sivuilla ylipäätään käyneistä.
Muita kärjen tuntumassa olevia juttuja on varsin iso joukko. Niitä ovat esimerkiksi jutut Collinien ruotsi-sanakirjoista, J. Pekka Mäkelän romaanista Muurahaispuu, Kaisa Kyläkosken historiateoksesta, Angelina Kazmina-Björkbackan omaelämäkerrasta, Jaakko Tepon pakinakokoelmasta sekä aikakauslehden Media & Viestintä esittely.
Jaakko Tepon kirja nousi loppuvuonna uudelleen joidenkin lukijoiden suosioon ilmeisesti sen vuoksi, että maata kiersi Tepon musiikkiin perustuva iltamaesitys. Loppuvuoden jutuista pidän pienenä positiivisena yllätyksenä Kazmina-Björkbackan kirjaesittelyn saamaa suosiota.
Tietokonealan harrastajia saattaa kiinnostaa seuraava tilasto. Sivuille tulleiden selainohjelmat jakaantuivat seuraavasti: Firefox 32 %, Safari 23 %, Explorer 18 %, Chrome 16 %, Opera 6 %. Käyttöjärjestelmien jakaantuma oli: Windows 61 %, Machintosh 22 %, Linux 9 %, iPad 3 % ja iPhone 1 %.
Näissä yhteenvedon merkeissä kaikille oikein hyvää uutta vuotta 2014!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti